perjantai 21. heinäkuuta 2017

Mitä kuuluu Peetu?

Peetu täyttää pian 2½ vuotta. Eelin synnyttyä tuntuu kuin Peetu olisi kasvanut kerta heitolla 20cm, tai vähintäänkin 10cm. Mun pienestä pojasta on siis tullut iso poika! Peetulla on on paljon omaa tahtoa jo ja osaa näyttää sen. Onnekseni, hän kuitenkin rauhoittuu yleensä melko nopeasti ihan vain juttelemalla. Joskus jos uhmakohtaus pääsee etenemään tarpeeksi pitkälle, niin silloin raivoaminen saattaa kestää pidempään, mutta yleensä saadaan tilanne rauhoitettua hyvinkin pian.

Peetulla on edelleen kova kiinnostus rekoista, hän rakastaa kaikenlaisia rekkoja ja työmaa koneita. Niitä alkaakin olemaan lastenhuoneessa vähän liikaakin lattioilla. Toinen asia mikä Peetun saa innostumaan on Ryhmä Hau. Siinä yhdistyy hänen lempi asiansa; ajoneuvot ja koirat. On jotenkin ihanaa seurata miten tuo pieni poika leikkii näillä leluillaan ja selkeästi pystyy jo myös leikkimään toisten kanssa. Peetu ei kuitenkaan välitä leikkiä vieraiden lasten kanssa, mutta tuttujen kanssa leikki sujuu jo hienosti. Peetulla on myös kova halu omia leluja, mutta pyydettäessä suostuu yleensä jakamaan jonkun leluistaan toisellekkin.



Peetu rakastaa ulkoilua ja viihtyisi näin kesällä etenkin siellä koko päivän! Ja nyt kun pituutta Peetulle tullut hieman lisää, niin olemme päässeet harjoittelemaan potkupyöräilyä, jota Peetu tuntuu rakastavan myös. Hiukan meinaa meno mennä välillä turhan kovaksi sillä, mutta toistaiseksi on suurimmilta kaatumisilta vielä vältytty. 

Peetu on myös todella upeasti ottanut isoveljen roolinsa vastaan. Hän selvästi rakastaa pikkuveljeään ja suukottelee, sekä halailee häntä paljon. He makailevat usein vierekkäin ja Peetu haluaisi olla koko ajan juottamassa pienelle maitoa ja on halunnut jopa vaihtaa vaipan pikkuveljeltään. Uskon vahvasti, että näistä kahdesta syntyy parhaimmat ystävät!

On ihanaa kyllä seurata miten Peetu hoivaa pienempää. Välillä toki Peetukin haluaa äidin syliin ja esittää vauvaa, mutta se taitaa olla tässä vaiheessa ihan normaalia. Hieman enempi on uhmaakin tullut esiin, kun vauva tuli taloon, mutta onneksi kiukut ei ikinä kohdistu Eeliin. Hyvä isoveli Peetu on ja äidin oma pieni vauva hän on myös ikuisesti! Ja tiivistettynä, Peetulle kuuluu tänäpäivänä erittäin hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti