tiistai 26. marraskuuta 2013

nykyaika?

Kun olin lapsi, kaikki oli hirveän helppoa ja mukavaa. Leikkimiseen ei tarvittu leluja, tarvittiin hyvä mielikuvitus ja energiaa. Leikimme hevosia, pikkutassua, poliiseja, kirkonrottaa ja vaikka ja mitä. Aina keksittiin jonkin sortin leikki johon kaikki oli tyytyväisiä. Eikä tarvittu leluja.

Kun tässä yksi päivä kuuntelin radiota, siellä pienet lapset kertoivat joululahja toiveitaan ja selkeästi suosikiksi nousi iPhone. Hei ihan oikeasti? Ostavatko todellakin nykyajan vanhemmat pienimmilleen tuollaisen joululahjaksi? Mihin ovat jääneet Barbie ja mutanttininjakilpikonnat? Pikkueläimet oli myös yksi suuri suosikkini.

Äsken minut sai pohtimaan näitä asioita kun katsoin uutisia televisiosta. Uutisankkuri piti kädessään iPadia kertoessaan uutisia. Eikö enää riitä se paperinivaska siinäkään? Sitten pohditaan, että mistä lapset saavat esimerkin. Jos sosiaalinen media jokapuolella alkaa käyttämään näitä iPadeja ja iPhoneja niin kohta kaikilla päiväkoti-ikäisistä, veteraaneihin on kyseisiä vempeleitä joka nurkassa.

Kaikki lasten mielikuvitus on kohta täysin kadonnut. Tulevaisuudessa lapset eivät varmaankaan enää ollenkaan leiki. Ajatus on hyvin surullinen, sillä itselläni oli aivan mahtava lapsuus. Ja juuri se leikkiminen oli suuri osa onnellisuutta.

Ehkä sitä täytyy sitten vain totutella nykyaikaan ja varautua siihen, ettei tulevaisuudessa omatkaan lapset toivo lahjaksi keppihevosta vaan kalliin tietokoneen tai vastaavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti