maanantai 8. kesäkuuta 2015

pienissä häissä.

Viikonloppuna Peetu vieraili ensimmäistä kertaa häissä. Ajomatkaa hääpaikalle oli suunnilleen 150km ja poika nukkui koko matkan sinne. Saavuimme kirkkoon melkein samaan aikaan morsiamen kanssa, mutta onneksi kerettiin sisälle ennen häntä. Ja voin kertoa että minä en voi sietää myöhästymistä yhtään mistään. Mutta onneksi ei kuitenkaan ihan myöhästytty.


Kirkossa Peetu oli todella nätisti, mutta kun urut jyrähti soimaan pelästyi poika sitä hieman. Naama vääntyi alaspäin, mutta Mikko sai pojan rauhoittumaan ennenkuin suuri itkukonsertti olisi alkanut. Peetu oli hereillä koko kirkossa olo ajan vaikka hiukan jännitin tuleeko hänelle nälkä. No kun kirkosta päästiin ulos niin menin autoon imettämään sillä aikaa kun hääpari asteli ulos.




Juhlapaikka oli hieman ahdas minun makuuni ja kun noin 100 henkilöä höpöttää ja pyörii, niin oli aikamoinen hälinä. Peetu ei siitäkään tuntunut pitävän ja jonkinverran oli hämmentyneen oloinen. Onneksi Peetu kuitenkin oli reipas ja enimmäkseen ihan hyvän tuulinen. Välillä kun ohjelmaa oli ja yhtäkkiä ihmiset alkoivat taputtamaan tai hurrasivat, poika pelästyi ja alkoi itkeä.





Pakko sanoa näin yhtä kokemusta rikkaampana, että toistakertaa en veisi vauvaikäistä häihin. Oli Peetulle selkeästi raskas reissu ja minä tietenkin myös hyvin ahdistunut koko ajan kun pohdin miten poika pärjää. Juhlapaikassa ei myöskään ollut minkäänlaista tasoa missä olisi voinut vaipan vaihtaa. Vessan lattia ei innostanut eikä ruokapöydällä kehdannut, joten sylissä se oli vaihdettava.




Ja kaikki halusivat vuoronperään pidellä Peetua sylissä jonka seurauksena poika puklaili normaalia enemmän. Muutenkin kävin imettämässä naisten vessassa pois suurimman hälinän keskeltä. Välillä minun oli sanottava suoraan että nyt pojan on parempi olla isänsä tai minun sylissä että saisi hetken hengähtää.



Kaikin puolin juhlat olivat nätit ja varmasti oli mukavat, mutta itse en niistä pystynyt juurikaan nauttimaan. Lähdimme kotiin 9 aikoihin illalla ja Peetu nukkui koko automatkan välillä heräillen hiukan itkemään. Seuraavalla kerralla Peetu pääsee häihin kun on huomattavasti vanhempi ja hänelläkin olisi mahdollisuus nauttia reissusta. Ja kuten kuvista näkyy alkoi Peetu kyllästyä kuvailuun ja väsykin alkoi painaa. Onneksi nyt saa taas nukkua kotona ja olla perheen kesken<3

Onko muut reissannut juhlissa pienten kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti